گنجینه 100 جلدی کتاب های کاربردی
به نام حضرت دوست که هرچه داریم از اوست. براتعلی بابایی هستم،مربی و مدرس دورههای بازاریابی دیجیتال و فروش. میخواهم یک تعریف کلی از بازاریابی ارائه کنم و در خصوص اولین جزء این تعریف ، توضیحات مختصری را ارائه کنم.
علمای علم بازاریابی میفرمایند، بازاریابی فرایند مدیریتی و اجتماعی است که به افراد و گروهها کمک میکند، نیازها و خواستههای خودشان را با فرایند تولید و مبادله رفع کنند. اگر دقت کرده باشید، کلمهی فرایند در این تعریف تکرار شده است،بازاریابی دیجیتال یک فرایند است. مجموعهی اقدامها است و تک اقدام و تک رویداد نیست. فرایندبازاریابی شامل 5 مرحله است.
1- شناسایی بازارها، نیازها و خواستههای مشتری است. تا بازار مناسب ایجاد نشود و خواستهها و نیازهای مشتری شناخته نشود، گامهای بعدی عبس و بیهوده خواهد ماند.
2- طراحی راهبرد یا استراتژی بازاریابی مشتریمدار، یعنی ما باید بدانیم با چه راهبرد و چه استراتژی قرار هست مشتریهایمان را خوشحال و مشعوف و وفادار کنیم و خواستهها و نیازهای آنها را برطرف کنیم.
3- تهیهی برنامهی یکپارچهی بازاریابی که فایدهی بیشتری را عرضه کند. در اینجا به این نکته اشاره شده است که دورهی هرچه پول دهی، آش میخوری، گذشته است. بیشتر از پولی که میدهد باید آش بخورد. بنابراین نیاز هست که یک برنامهی عملیاتی و منسجم تهیه شود و گام به گام ما را به آن فایدهی بیشتری که قرار است به مشتری عرضه کنیم، برسانیم.
4- در فرایند بازاریابی، برقراری روابط سودآور با مشتریان و مسرور کردن آنها است. چرا باید مسرور شوند و چرا باید فایدهی بیشتری را به دست آورند؟ به این دلیل که آنها باید اقدام به خرید مجدد داشته باشند، باید به سمت این بروند که از ما پیش دوستان و آشنایان خودشان تعریف کنند.
5- کسب فایده از مشتریها و ایجاد ارزش ویژه مشتری است. ارزش ویژهی مشتری، جمع کل انباشتهی هر مشتری در دراز مدت است. مشتری یکبار از ما خرید نمیکند. مجموع خریدهایی که در طی سالیان مختلف از ما داشته باشد، ارزش ویژهی مشتری را شکل خواهد داد.
امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.